Husk at spørge om hjælp som iværksætter

Er du iværksætter, eller har du planer om snart at blive det, er det meget vigtigt at understrege, hvor essentielt det er at være god til at spørge om hjælp.

Der er mange iværksættere, der har en tilgang til arbejdet, som hedder “kan selv – vil selv”, og derfor går de også glip af rigtig meget hjælp, som ellers kan gøre det hele meget nemmere.

Søg hjælp på nettet

For det første kan der være rigtig meget hjælp at hente på nettet, når du skal kaste dig ud i livet som iværksætter.

Der er fx rigtig mange grupper for iværksættere og selvstændige på Facebook. Der er også mange foras, hvor du kan søge om hjælp, og så er der mange guides, artikler og blogs skrevet af iværksættere, hvor du kan søge råd og vejledning, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Du kan læse meget mere om tæger ved at klikke her.

Brug dit netværk

Dernæst kan det også være en rigtig god idé at gøre brug af dit netværk. Her kan det fx være en god idé at være aktiv på LinkedIn eller i dine lokale erhvervs kredse, hvor du har god mulighed for at stable dit eget netværk på benene, hvis du endnu stadig er helt grøn og ikke har skabt det store netværk som selvstændig.

Der er mange andre iværksættere i Danmark, og du kan med garanti også finde en stor portion bare i din egen by, som er klar til at hjælpe dig eller give dig råd, hvis du har brug for det.

Du får ikke hjælp, hvis du ikke spørger

Og så er det vigtigt at understrege, at det jo er meget svært at få hjælp, hvis du ikke spørger om den. Så du skal ikke være bange for at spørge andre om hjælp, hvis du står i en situation, hvor du virkelig har brug for det.

Selvfølgelig kan andre ikke udføre dit arbejde for dig. Du skal også gøre en indsats selv. Men der kan komme øjeblikke, hvor du har brug for en hjælpende hånd eller et godt råd, og så er det vigtigt, at du ikke er bange for at række ud efter det.

Læs om forebyggelse af flåtbid her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.